NOWOŚĆ !!!
„REWELACYJNA OBIERACZKA DO JABŁEK"
Do czego to służy....?;
Co to jest jabłko ...?
Każdy z Państwa wie doskonale, jednakże my pozwoliliśmy przybliżyć Państwu troszeczkę
podstawowych informacji na temat tego urokliwego owocu jakim jest JABŁKO.
Jabłka zawierają błonnik, pektyny ( m.in. hamują rozwój wirusa grypy typu A ), dużo witaminy C
potas, niewielkie ilości żelaza, manganu, cynku, magnezu, kwasu foliowego i wapnia.
Dzięki temu pomagają utrzymać w organizmie równowagę kwasowo - zasadową.
Duża zawartość błonnika w tych owocach sprawia, że szybko dają uczucie sytości, tak
pożądane przy odchudzaniu się i utrzymaniu szczupłej sylwetki.
Błonnik poprawia ponadto perystaltykę jelit i likwiduje zaparcia.
Naturalne kwasy organiczne ( głównie jabłkowy i cytrynowy ) sprzyjają wydzielaniu się
soków trawiennych.
Są zalecane przy wszelkich schorzeniach wątroby i pęcherzyka żółciowego, gdyż są
lekkostrawne i zawierają wiele potrzebnych witamin i węglowodanów.
Jabłka to najłatwiej dostępny, pełny zestaw witamin i minerałów oraz jedno z bogatszych
źródeł włókna roślinnego ( błonnika ).
100 g świeżych jabłek dostarcza :
9.2 g - węglowodanów , wśród których dominuje fruktoza,ale obecne
są również glukoza i sacharoza.
1.5 g - błonnika
92 mg - potasu
6 mg - fosforu
4 mg - magnezu
3 mg - wapnia
2 mg - sodu
0.2 mg - żelaza
0.1 mg - cynku
23 mg - witaminy A
0.03 mg - witaminy B1
0.2 mg - witaminy B2
0.1 mg - witaminy B3
0.02 mg - witaminy B6
2 mg - witaminy C ( w jabłkach kwaśnych nawet do 15 mg )
0.2 mg - witaminy E
4 µg - kwasu foliowego
Kwasy organiczne to przede wszystkim kwas jabłkowy, winowy,bursztynowy i cytrynowy.
W składzie chemicznym znajdziemy również 15 aminokwasów, enzymy, fitoncydy,
oraz olejki eteryczne, nadające jabłku przyjemny zapach.
Susz jabłkowy zawiera wodę ( prawie 30 % ), białko ( ok. 2 % )węglowodany ( 65 % )
i sole mineralne.
Wartość energetyczna świeżych owoców wynosi 22 kJ ( 53 kcal ) na 100 g.
Ta sama ilość suszu to już 1109 kJ ( 265 kcal ).
Zaś 100 g soku jabłkowego zawiera w sobie 40 kcal.
A co nam daje spożywanie jabłek:
- obniża poziom cholesterolu nawet o 10%
- hamuje rozwój wirusa grypy typu A
- ma działanie bakteriobójcze
- zapobiega gromadzeniu się kwasu oksalowego
- przeciwdziała tworzeniu się nadmiernych ilości kwasu moczowego
Pamiętaj!
Tylko zdrowe jabłka posiadają wymienione zalety!
Do spożycia i na przetwory powinniśmy używać wyłącznie owoców wysokiej jakości,
eliminując nawet małe objawy gnicia lub pleśnienia.
Wiele rodzajów grzybów atakujących owoce, w tym i jabłka, wytwarza toksyny,
substancje bardzo szkodliwe dla ludzi i skażające przetwory z nadgniłych produktów.
Są one bardzo odporne na działanie wysokich temperatur.
Wykrawanie nadgniłych części niewiele daje, bowiem gdy widzimy objawy gnicia,
toksyny są już obecne w całym owocu!
Toksyny mogą powodować mdłości i wymioty, spadek ilości białych ciałek krwi, a wiele
z nich (np. aflatoksyny czy patulina) ma dowiedzione działanie rakotwórcze!
No to byłoby tyle na temat samego owocu.
Bo owoc ten w sumie jest najważniejszy a do zaoferowania
Państwu mamy maszynkę :
" REWELACYJNĄ OBIERACZKĘ DO JABŁEK "
Co do produktu:
- wykonany z trwałego metalu
- posiada przyssawkę poprzez która mocujemy go do blatu
- trójfazowy system noży
- prosty w obsłudze ( dzieci również mogą go używać pod opieka os. dorosłych )
- łatwy w czyszczeniu
- w rewelacyjnej cenie
- produkt nowy
- idealny do domu
- na prezent ( zaskocz wszystkich )
W pierwszej fazie mocujemy obieraczkę do blatu następnie, nabijamy
jabłko na tak zwaną prowadnicę,
kręcąc korba przesuwa nasz owoc w kierunku pierwszego ostrza, które zaczyna obierać
nasze jabłuszko ze skórki, tuż za nim znajduje się podwójne ostrze, którego zadaniem
jest w pierwszej kolejności pocięcie jabłka na plasterki ( na tzw. sprężynę ) a następnie
wycięcie środka.
Tak, aby można było spożyć jabłko po prostu bez ogryzka i skórki
w bardzo estetycznym kształcie.
Czas przygotowania jabłka to zaledwie 6 sekund, a przy małej wprawie można
nawet ten czas jeszcze skrócić.
Noże są regulowane, wiadomo że prawie każde jabłko różni się kształtem,
wielkością, dlatego nóż obierający jest
zamontowany na sprężynie aby dopasowywał się do kształtu jabłka samoczynnie.
Jabłka można zarówno obrać ze skórki, jak również można je tylko pociąć na
plasterki, oczywiście za każdym razem drylując.
Wiec wybór należy do WAS z lub bez skórki.
Rewelacyjny pomysł na prezent.
Na życzenie faktura VAT
Towar objety gwarancją 12 miesięcy
Gabaryt | A |
No customer comments for the moment.